14. 8. 2014

Strana zelených bude kandidovat jako součást hnutí Volba pro Teplice

V komunálních volbách 2014 bude SZ kandidovat jako součást hnutí Volba pro Teplice.

Strana zelených v Teplicích se rozhodla pomoci úspěchu nově sestaveného hnutí Volba pro Teplice a bude se jako jeho součást ucházet o místa v teplickém zastupitelstvu při podzimních komunálních volbách.

„Byli jsme osloveni lidmi kolem vznikajícího hnutí Volba pro Teplice a po jednáních jsme souhlasili se spoluprací. Naše rozhodnutí bylo ovlivněno i tím, že v teplické Volbě se angažuje řada lidí z krajského hnutí PRO! kraj, které je veřejností díky své činnosti vnímáno velmi pozitivně a ukázalo se, že takový společný projekt více subjektů má pro voliče smysl,“ vysvětluje předseda teplických Zelených Adam Souček a dodává: „řadu lidí z hnutí osobně znám a např. Radek Baier nebo Jiří Řehák jsou pro mě zárukou, že hnutí bude zastávat politiku otevřenou lidem a bude se věnovat rozvoji města, které v posledních letech prakticky ustalo.“

Jako Strana zelených spoluzaložila hnutí PRO! kraj, jsme nyní u vzniku dalšího silného hnutí s ambicemi na úspěch, tentokráte na komunální úrovni. V rámci jednání o spolupráci se ukázalo, že všichni máme podobný názor na řízení města, které za vedení ODS najelo na čistě technokratické postupy směřující k ekonomickému profitu rozpočtu města při rezignaci na rozvoj veřejného a společenského života. Témata jako doprava, drahá MHD, bourání a stavění čehokoliv ve městě bez nějaké logiky věci a transparentní a otevřená radnice lidem, tam všude jsem se bez problémů shodli.

„Přestože Strana zelených v posledních parlamentních volbách zaznamenala opětovný nárůst popularity, ke hnutí Volba pro Teplice přistupuje i z pohledu společenské zodpovědnosti vůči voličům…Teplice jsou přece jenom příliš malým politickým rybníčkem na to, aby si různá hnutí a menší strany hrály samostatnou hru a nutily tak lidi nespokojené s vedením města tříštit své síly a vybírat si mezi nimi. Pokud jsou společné cíle i vize jak jich dosáhnout, je logické se spojit a vytvořit opravdu silný subjekt, který má ambice obsadit dostatečně velký počet křesel v teplickém zastupitelstvu na to, aby mohl prosazovat svoje myšlenky“, konstatuje předseda Souček.

Jako Zelení chceme do hnutí přinést důraz také na kvalitní péči o parky a zeleň ve městě. Stejně tak městu chybí jakákoliv koncepce cyklostezek nebo volnočasového vyžití tepličanů – lidé volají po možnosti bruslení a stejně tak jim chybí městské koupaliště. Zrušení dvou venkovních koupališť, na Angru a v Zámecké zahradě, bylo barbarským a bezohledným činem, to už dnes ví každý – bohužel i město, které teď chce svůj problém vyřešit absurdní podporou výstavby 22ti patrové betonové věže v lázeňské čtvrti Šanov. Stejně tak město absolutně podceňuje veliký problém heren a hazardu, takže Teplice ve své novodobé historii mají novou přezdívku „Las Vegas severu“.

Toto všechno jsou témata důležitá pro většinu lidí angažovaných ve hnutí Volba pro Teplice, a proto bude Strana zelených jeho součástí.